Category Archives: Бајачи / Гатачи

Бајачи / гатачи / исцелители / јасновидци 2014

Почитувани, ве известуваме дека во иднина сите вести ќе ги објавуваме само во еден пост пооделно за секоја верска припадност, со цел фокусот на блогот Вистината ќе ве ослободи да се насочи повеќе кон теолошки и апологетски текстови, како и тоа прегледноста да биде поголема. Како … Continue reading

Posted in Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ, Исцелители / Јасновидци

Путин: Забрана за абортусот, црквата ќе биде нашиот морален водич

Претседателот на Русија, Владимир Путин, потпиша закон со кој се забранува рекламирањето на абортусите и на услугите на исцелителите. Тој како приоритет одреди да го сопре падот на популацијата во постсоветскиот период, истакнувајќи го во прв план, она што се … Continue reading

Posted in Атеизам, Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ, ЗАНИМЛИВОСТИ, Исцелители / Јасновидци

Бајачи / гатачи / исцелители / јасновидци 2013

Почитувани, ве известуваме дека во иднина сите вести ќе ги објавуваме само во еден пост пооделно за секоја верска припадност, со цел фокусот на блогот Вистината ќе ве ослободи да се насочи повеќе кон теолошки и апологетски текстови, како и тоа прегледноста да биде поголема. Како … Continue reading

Posted in Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ, Исцелители / Јасновидци

Бајачи / гатачи / исцелители / јасновидци 2012

Почитувани, ве известуваме дека во иднина сите вести ќе ги објавуваме само во еден пост пооделно за секоја верска припадност, со цел фокусот на блогот Вистината ќе ве ослободи да се насочи повеќе кон теолошки и апологетски текстови, како и тоа прегледноста да биде поголема. Како … Continue reading

Posted in Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ, Исцелители / Јасновидци

СЕ МНОЖАТ ЛАЖНИ ИСЦЕЛИТЕЛИ

Во огласи Господ се нуди како апче „Нудам икони и прстени за среќа, помош во бизнис и за благосостојба. Помагам при секакви проблеми во името Христово“. Ова се карактеристични огласи за обезбедување на Божјата помош, кои, според МПЦ, се дело … Continue reading

Posted in Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ, Исцелители / Јасновидци

Ја силувал бајачот од кого барала помош за да има деца

Триесет и три годишната М.М. од Кратово во текот на вчерашниот ден пријавила дека била силувана од М.Г. кај кого отишла на баење. Пријавителката по претходно телефонско закажување, заедно со Т.С. и С.С.  отишле кај бајачот со намера истиот да … Continue reading

Posted in Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ

Шведски полицијци работеле според упатства од гатачка

Коментар: Велат – кој нема во главата, има во нозете… *** 11.01.2012 Полицијата во шведскиот регион Вермланд во текот на својата истрага следела упатствата од една гатачка, јави дописникот на МИА од Гетеборг. Полицијата залудно проверила голем број куќи со … Continue reading

Posted in Бајачи / Гатачи, ВЕСТИ